کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
روغن تفاله زیتون پومیس غیرخوراکی است

25 اسفند 1403
کارشناس مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: روغن تفاله زیتون( پومیس)غیر خوراکی است و قابلیت مصرف انسانی ندارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ مهندس نسرین قاسمیان گفت: روغن تفاله زیتون                     (پومیس) (Pomace Olive Oil) به علت آلوده بودن به بنزوآلفاپیرنن، مونوکلوروپروپان دی ال‌ها و هیدروکربن‌های حلقوی، سرطان‌زا بوده و روی اعصاب و سایر ارگان‌های بدن تأثیر نامطلوب دارد و در استاندارد ملی ایران استفاده خوراکی آن ممنوع اعلام شده است.

کارشناس اداره غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: روغن پومیس از تفاله زیتون و به شکل شیمیایی استخراج می‌شود و پس از اتمام استخراج مکانیکی روغن زیتون تقریباً ۵ الی ۸ درصد روغن در تفاله باقی می‌ماند که پس‌ازآن باید با کمک حلال هایی نظیر هگزان و حرارت زیاد استخراج شود که تنها برای مصارف صنعتی کاربرد دارد. این روغن همچنین به اسامی سانسا (Sansa) به زبان ایتالیایی یا اروخ (Oruj) به زبان اسپانیایی نیز معروف است که خریدوفروش این محصول تحت هر نامی ممنوع است.

وی اضافه کرد: در کشور ما بر اساس قوانین وضع شده مجوز تولید و فروش روغن پومیس وجود ندارد، همچنین هیچ‌گونه مجوزی برای واردات این نوع روغن برای مصارف خوراکی صادر نشده است و کلیه روغن‌های تفاله زیتون (پومیس) موجود در بازار قاچاق و غیر مجاز هستند.

 مهندس قاسمیان یادآور شد: توصیه می‌شود مصرف‌کنندگان دقت کافی داشته باشند محصولی که خریداری می‌کنند دارای پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو بوده و در صورت وارداتی بودن دارای برچسب اصالت و سلامت معتبر باشد.

 

انتهای پیام/ غ.ه ۲۰۷۰

 

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید


کلمات کلیدی:
روغن.زیتون     پومیس     غذا.دارو.بوشهر.    

تاریخ بروز رسانی:   25 اسفند 1403

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >