دکتر احمدرضا کریمی زاده اظهار داشت: مصرف دارو در ایام ماه مبارک رمضان باید طبق نظر پزشک و داروساز و با رعایت دقیق توصیههای پزشکی صورت پذیرد.
وی افزود: از تغییر دوزها و جابهجا کردن زمان خوردن داروها بهصورت خودسرانه خودداری کنید، این کار ممکن است باعث ایجاد اختلال در روند درمان شود، حتماً برای ایجاد تغییر در الگوی مصرف دارو در ماه رمضان، با پزشک خود مشورت کنید تا اثرات جانبی آن دامنگیر شما نشود.
مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: در خصوص بیماران با فشار خون بالا، اختلالات غدد درونریز، مشکلات روانی و کسانی که داروهای خوراکی ضد انعقاد مصرف میکنند تنها یکبارمصرف شبانه دارو برای این افراد کافی است و آنها میتوانند با نظر پزشک روزه بگیرند.
وی اضافه کرد: روزهداران چنانچه مبتلابه بیماری مزمن مانند فشارخون، چربی خون، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری کلیوی هستند، در این خصوص که آیا روزهداری برای آنها بدون اشکال است یا خیر و همچنین در صورت بیخطری، در مورد نحوه مصرف دارو و رژیم غذایی مناسب در ماه مبارک رمضان، با پزشک مشورت کنند.
دکتر کریمی زاده تصریح کرد: در مصرف داروهایی که برای مصرف بعد از خوردن غذا تجویز میشوند، باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت مصرف بعد از سحری، احتمال بروز عوارض تحریک گوارشی نسبت به مصرف بعد از افطار بیشتر است. علاوه بر این، گرسنگی باعث القای آنزیمی و تغییر در فعالیت آنزیمها میشود، به همین دلیل ممکن است در میزان اثر بخشی و عوارض دارو با مصرف بعد سحر و افطار تفاوتهایی را مشاهده کنید.
مدیر امور دارو و مواد تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: درباره قطع داروهای خود و نحوه استفاده آنها در ماه مبارک رمضان، حتماً با پزشک و یا داروساز خود مشورت کنید.
وی در مورد شرایط بیماران دیابتی اعلام کرد: بیماران دیابتی باید پیش از شروع ماه مبارک تحت بررسی پزشکی قرار گیرند. بیماران باید ازنظر سطح قند خون، فشارخون، چربی خون، انعقاد خون و بررسیهای کلی وضعیت بیوشیمی خون پایش شوند و بر این اساس رژیم غذایی و دارویی مختص هر بیمار قبل از شروع ماه مبارک تعیین شود.
وی افزود: بیماران دیابتی جزو گروههای حساس هستند. ولی شاید جالب باشد بدانید که اگر چه روزهداری برای برخی از مبتلایان به دیابت بر اساس تشخیص پزشک معالج میتواند مفید باشد، اما تغییر خودسرانه دوز دارو و رژیم غذایی در برخی از بیماران میتواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد، علاوه بر این، بیمارانی که انسولین مصرف میکنند، قبل از اقدام به روزهداری، باید با پزشک معالج خود مشورت کنند. فراموش نکنید که در تمام بیماران دیابتی، تنظیم و کنترل قند خون بسیار مهم است.
دکتر کریمی زاده در پایان تأکید کرد: در هر حال اگر بیماری خاصی دارید و مجبور به مصرف دارو هستید، حتماً با پزشک و یا داروساز دراینباره مشورت کنید، در نظر داشته باشید که قطع خودسرانه داروها، باعث آسیب به بدن و بسیار خطرناک است.
انتهای پیام/ کد خبرنگار : (غ.ه-207)
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید