روز پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی‏

تاریخ نامه: 3 آبان 1404
شماره نامه:
 
آموزش  |   

پیام‌های اختصاصی مربوط به "پيشگيري از مسمومیت‌های ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي"

*باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، مواد افزودني غیرمجاز، فلزات سنگين، باقيمانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسمومیت‌های غذايي محسوب می‌شوند.

* مسموميت با مواد غذایی می‌تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده‌های غذايي، تهيه و نگهداري آن‌ها ايجاد شود.

*  از مصرف کنسروهايي که در قوطي آن‌ها آثار نشت، برآمدگي و فرورفتگی و زنگ‌زدگی مشاهده می‌شود خودداري کنيد.

* آيا می‌دانید نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتولیسم " از کشنده‌ترین انواع مسمومیت‌ها به شمار می‌رود؟

* بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، کالباس، کنسرو ماهي، کنسرو ذرت، کنسرو لوبيا، کشک خام و عسل طبيعي که در شرايط نامناسب و غیربهداشتی تهيه و نگهداري شده‌اند ايجاد می‌شود.

* علائم و نشانه‌های بوتولیسم به‌صورت تأخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باکتري) و به‌صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلک، عدم توانايي حرکتي، سختي در بلع، اختلال تکلم و يبوست ظاهر می‌شود.

*  آيا می‌دانید اسهال يکي از علائم در بسياري از مسمومیت‌های غذايي است؟

*  مسموميت با گياهان سمی يکي از شایع‌ترین علل بروز مسمومیت‌های اتفاقي در کودکان در جهان به شمار می‌آید.

*  مصرف يک گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غيرسمي بودن آن براي انسان نيست.

* برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه‌ها می‌توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.

*  در صورت بلعيدن قسمت‌های مختلف يک گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتماً با مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره 190 داخلی داخلی3 -کد2  تماس حاصل نماييد.

*  سعي کنيد نام گياهان موجود در محيط کار وزندگی خود را بدانيد تا در موارد بروز مسموميت به گروه پزشکي اطلاع دهيد.

*  مسموميت با گياهاني مانند خرزهره، ديفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و کرچک می‌تواند کشنده باشد. در صورت وقوع  مسموميت با اين گياهان بيمار را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز درماني منتقل کنيد.

*  مسموميت با قارچ‌های سمي بسیار خطرناک است. از مصرف قارچ‌هایی که نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداري کنيد.

* آيا می‌دانید برخي از قارچ‌های سمي در صورت مصرف خوراکي می‌توانند باعث نارسايي حاد کبدي و مرگ شوند؟

*  آيا می‌دانید تشخيص قارچ‌های سمي از انواع غير سمي از روي شکل ظاهري آن‌ها کاري دشوار بوده و نياز به تجربه و تبحر دارد؟

* در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه‌ها و ظاهر جذاب برای کودکان می‌باشند خودداری نمایید.

* کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخش‌های مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می‌شود.

*  شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دیفن باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می‌تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.

*  برخی از داروهای گیاهی در صورت مصرف بیش‌ازحد یا نابجا می‌توانند مسمومیت‌های منجر به مرگ ایجاد نمایند.

* بخور اکالیپتوس درصورتی‌که به‌اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می‌تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری نموده  و مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.



کلمات کلیدی:
مسمومیت.پیشگیری.قارچ.گیاهان     سمی    

تاریخ بروز رسانی:   3 آبان 1404

تعداد بازدید:   ۱
     
 

موارد مرتبط


ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >