پیروی از الگوی علمی وبومی اقتصاد مقاومتی:
تغذیه سالم با مصرف میگوی خلیج فارس

12 دی 1396
شما حتما می دانید که میگوی خلیج فارس یکی از بهترین انواع غذاهای دریایی در جهان است وتقریبا با همه روشهای آسان آشپزی می توان یک غذای لذیذو مقوی با میگو طبخ نمود،اما ایا تاکنون درباره ارزش غذایی میگو و خواص معجزه آسای آن برای بدن انسان فکرکرده اید؟

به گزارش روابط عمومی معاونت غذاوداروبوشهر،با توجه به توصیه کارشناسان علم تغذیه وبه علت اهمیت مصرف میگو ،دربرخی کشورهای جهان روز29اوریل روز میگوی سوخاری یا میگوی پخته وروز9ماه می به عنوان روز جهانی میگو انتخاب شده است. باتوجه به لزوم پیروی از الگوی علمی وبومی افتصاد مقاومتی وتشویق مصرف کنندگان داخلی به مصرف غذاهای سنتی وبومی ،ما نیز دراینجا برای یاداوری خواص میگو، ده نکته جالب را بیان می کنیم :
به گزارش روابط عمومی معاونت غذاوداروبوشهر،دربرخی کشورهای جهان به علت اهمیت مصرف میگو،روز29اوریل روز میگوی سوخاری ومیگوی پخته و روز 9ماه می به عنوان روزجهانی میگو انتخاب شده است. 1- درحدود 2000گونه مختلف میگو در سراسر جهان از مناطق استوایی گرمسیرتا ابهای اقیانوس منجمد شمالی وجوددارد اما مهمترین وبهترین انواع میگو درجهان میگوی صورتی وقهوه ای وسفید منطقه خلیج فارس است که در کشور ما در دسترس مصرف کنندگان می باشد. 2- اندازه میگو بستگی به گونه های مختلف آن متفاوت است ولی خوشبختانه میگوی خلیج فارس دارای اندازه مناسبی برای پخت وپز است وگاهی طول میگو به اندازه ساعددست یک انسان بالغ هم می رسد و معمولا میزان گوشت خوراکی ان درقسمت دم میگو هم نسبت به انواع دیگربسیار بیشتر می باشد.16 مرحله تکاملی باید طی شود تا تخم میگو تبدیل به میگوی بالغ گرددومیگو هنگام تولد مذکر است وپس از بلوغ جنسیت ان به مذکر یا مونث تغییر می کندوطول عمر میگو گاهی تا شش سال هم می رسد .انواع میگو که از خانواده بندپایان هستند معمولا ده پا دارند . 3- یک نکته جالب درباره میگوی خلیج فارس این است که انها شناگران بسیار ماهری هستند و می توانند براحتی با منقبض کردن عضلات شکمی وعضله دم خود به سمت عقب شناکنند یا با استفاده از زایده های موجود در قسمت دم به آرامی به سمت جلو حرکت کنند. 4- شاید تصور کنید که همیشه در اعماق دریا واقیانوس آرامش وسکوت لذتبخشی وجودارد ولی باید بدانید که میگوها چندان هم بی سروصدا و ساکت وآرام نیستند.هنگامی که یک گله میگو درکنار هم جمع می شوند ،صدای بهم خوردن چنگالهای بزرگ وکوچک انبرمانند میگوها چنان جنجالی بوجود می اورد که ازصدای همه ابزیان دیگر بیشتر به گوش می رسد.از نظر برخی دانشمندان علت ایجاد این صداهای عجیب توسط میگو ، نیاز به ارتباط با سایر میگوها ویا برای ترساندن وبیهوش نمودن طعمه های خود که آبزیان کوچکتری هستند می باشد. 5- میگوها همه چیز خوار هستند.میگوها معمولا با فیلترکردن آب اطراف خودویا غربال کردن کف دریا سعی می کنند گیاهان و جانوران میکروسکوپی را بلعیده و مصرف کنند.اما برخی انواع میگو هم می توانند ماهیان بسیارریزوکوچک را شکارکنند. 6- میگوها بخش بسیار مهمی از اکوسیستم دریا هستند.جانداران دریایی مانند کوسه ها ونهنگ و خرچنگها وخارپشتان دریایی و پرندگان ماهیخوار برای تغذیه از میگو استفاده می کنند.میگوها همچنین با انواع ماهی ها همزیست می باشند ومی توانند انگلها ومیکروبها وقارچهای مزاحم را از بدن ماهیان پاکسازی نمایند. 7- میگوها از انواع بندپایانی می باشند که خواص درمانی نیز دارند وبدین علت محققین علوم پزشکی معتقدندبیماران سرطانی با مصرف میگو به علت داشتن سلنیوم می توانند سریعتر بهبود یابند.سلنیوم یک ماده انتی اکسیدان است که می تواند رادیکالهای ازاد سرطانزا را از طریق فعال نمودن برخی انزیمها دربدن ،نابودکند. 8- گاهی اوقات ما برای پخت میگو عجله داریم ومیگوی یخ زده را برای انجماد زدایی سریع در مایکروویو خانگی قرار می دهیم.باید بدانیم این کار بسیار اشتباه است زیرا میگوی از غذاهای حساس به حرارت و به اصطلاع زودپز است و ممکن است قبل از اینکه شما متوجه شوید در مایکروویو از حالت منجمد به حالت پخته شده تبدیل شود.بهتراست 24ساعت قبل از آشپزی ،میگوی منجمد را در دمای یخچال قرار دهید یا اگر عجله دارید 15دقیقه قبل از پخت وپز میگوی منجمد را درون یک ظرف آبگرم قرار دهید . 9- میگو یک غذای کم کالری وسرشار از پروتئین است.یک میگوی با اندازه متوسط در بدن انسان فقط 7کالری تولید می کند واین میزان کالری برای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار مناسب است.میزان پروتئین میگو هم بسیار مناسب است وبویژه برای رژیمهای غذایی افرادی که می خواهند در کنار پروتئین از کربوهیدراتها هم استفاده کنند ،مصرف میگو با برنج قهوه ای و سبزیجات مخصوص توصیه شده است. 10- درپایان پیشنهاد می گردد در کشورما ایران نیز به علت اهمیت تولید ومصرف میگوی خلیج فارس یک روز را در تقویم رسمی کشور به عنوان روزمیگوی خلیج فارس انتخاب نمائیم.بزرگداشت این روز به عنوان روزمیگوی خلیج فارس اقدامی بزرگ برای آگاهی بخشی عموم مردم عزیز ایران درخصوص اهمیت این غذای سلامتی بخش ومفید است.

کلمات کلیدی:
میگو     خلیج     فارس    
تعداد بازدید:   ۲۱۴

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >