مصرف آبزیان آلوده به بیوتوکسین های دریایی باعث بیماری انسان می شود

5 شهريور 1396
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا ودارو ،دکتر علیرضا برمک کارشناس بخش سم شناسی آزمایشگاه غذاودارو اعلام کرد:بیماری های ناشی از مصرف مواد غذایی آلوده معمولا به شکل بیماریهای عفونی یا مسمومیت غذایی در انسان ایجاد می شوند.عامل اغلب این بیماریها، فعالیت باکتری ها، ویروس ها، انگل ها یا مواد شیمیایی است که توسط مواد غذایی یا آب آلوده به انسان منتقل می شوند.
نمونه هایی از مواد غذایی آلوده شامل غذاهای تهیه شده از منشاء حیوانی، ونیزمیوه ها و سبزیجات آلوده به مدفوع و گوشت وپوسته های خام فراورده های دریایی حاوی بیوتوکسین های دریایی است. دکتر برمک افزود: اغلب آبزیان خوراکی دریا از نوعی فیتوپلانکتون به نام دینوفلاژلاتا(تاژکداران چرخان) تغذیه می کنند.این تاژکداراغلب در فصل تابستان با تولید نوعی سم به نام بیوتوکسین دریایی می تواند باعث آلودگی ماهی و حلزون و خرچنگ شود.بیوتوکسین های دریایی با مصرف آبزیان آلوده دریایی وارد بدن انسان می شود وممکن است باعث فلج عضلات وبیهوشی ومرگ انسان گردد. دکتربرمک هشدار داد :مصرف غذاهای دریایی مانند حلزون وصدف و خرچنگ خام یا نیم پز که متاسفانه اخیرا در برخی رستورانهای دریایی رواج یافته است می تواند باعث گسترش ابتلای انسان به بیوتوکسین شود. وی توصیه نمود :مصرف کنندگان ماهی ومیگو باید ضمن شستشوی کامل دست هنگام آماده سازی ماهی ومیگو ،در هنگام آشپزی نیز با اجتناب از مصرف خام یا نیم پز این محصولات ،با استفاده از درجه حرارت بالای هفتاد درجه سانتی گراد غذای دریایی را طبخ نمایند. دکتر برمک درپایان ضمن توصیه به مصرف کنندگان جهت اجتناب از خرید ماهی ومیگو از دستفروشان و خریداری آبزیان از مراکز تحت نظارت وزارت بهداشت وسازمان دامپزشکی افزود:البته روش سنتی طبخ قلیه ماهی و قلیه میگو در حال حاضر بهترین روش برای پخت آبزیان دریایی می باشد زیرا حرارت بالا در این شیوه بومی آشپزی ،باعث غیر فعال شدن سم بیوتوکسین دریایی می شود.

کلمات کلیدی:
بیوتوکسین     دریایی     خام     آبزیان    
تعداد بازدید:   ۱۰۹

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >