نحوه سرخ کردن غذا با روغن کنجد خام

28 تير 1396
به گزارش روابط عمومی معاونت غذاو دارو بوشهر،دکتر علیرضا برمک کارشناس آزمایشگاه غذاوداروبوشهر اعلام کرد: زمان ومیزان حرارت ونقطه دود روغن ، سه عامل بسیارمهم در استفاده از روغنهای خوراکی جهت طبخ غذا وآشپزی می باشد که مصرف کنندگان محترم باید توجه زیادی به این عوامل داشته باشند.
دکتر برمک اعلام کرد: نقطه دود روغن یا چربی درجه حرارتی است که در شرایط خاص و تعریف شده روغن شروع به تولید یک دود سفیدرنگ متمایل به آبی می کند که به وضوح قابل مشاهده می باشد. مقادیر نقطه دود می تواند به شدت متفاوت باشد، و بستگی به عواملی مانند حجم روغن مورد استفاده، اندازه ظرف، وجود یا عدم وجود جریان هوا، نوع و منبع حرارت و همچنین کیفیت روغن وکیفیت و محتوای اسیدهای چرب آزاد روغن FFAمورد استفاده دارد.معمولا حداکثر دمای استاندارد برای سرخ کردن غذا با روغن کنجد با استفاده از ماهیتابه 120 درجه سانتی گراد است.برای سرخ کردن بیشتر وعمقی گوشت ومرغ حداکثر دمای 160 تا 180 درجه سانتی گراد پیشنهاد می شود.دمای مناسب برای پخت وپز با روغن در فرگاز هم حدود 180 درجه است.لذا دمای بالای 200 درجه سانتی گراد برای آشپزی با روغن توصیه نمی گردد. کارشناس آزمایشگاه غذاوداروبوشهر افزود:روغن کنجد خام و غیر تصفیه تحمل حداکثر دمای 180 درجه سانتی گراد را دارد ولی درمورد روغن کنجد تصفیه شده وبه اصطلاح روغن کارخانه ای این دما می تواند تا 232درجه نیز افزایش یابد اما در هرصورت باید از دمای بسیارکمتراز این برای پخت وپز استفاده کرد . در هنگام استفاده از روغن خام کنجد ممکن است در ابتدا دود مختصری ظاهر شود که بی خطر است وجای نگرانی نداردکه این دود در هنگام مصرف روغن تصفیه شده کارخانه ای وجود ندارد. وی افزود:روغن کنجد خام باید درجای خنک ودوراز نورآفتاب نگهداری شود وبهتر است به مقدار مورد نیاز خریداری شود تا سریعتر به مصرف برسدودرب ظرف نگهداری روغن هم باید بسته باشد تا با اکسیژن هوا ترکیب نگردد.با مصرف یک قاشق غذاخوری روغن کنجد که حدود 14 گرم وزن دارد، می توان 120 کالری انرژی دریافت نمود.ویتامین Eو ویتامینKبه مقدارمناسب در روغن کنجد وجود دارد ولی سایر مواد معدنی مفید مانند اهن ویا ویتامینهای دیگردر این روغن یافت نمی شود. روغن کنجد از اسیدهای چرب زیر تشکیل شده است: اسید لینولئیک (41 درصد کل)، اسید اولئیک (39 درصد)، اسید پالمیتیک (8 درصد)، اسید استاریک (5 درصد) و دیگراسیدهای چرب در مقادیر بسیارکم در ان وجود دارد.در طب سنتی خواص فراوانی برای روغن کنجد ذکر شده است اما توصیه می گردد مصرف کنندگان قبل از استفاده از این روغن یا سایر انواع روغنها حتما با متخصص تغذیه در مورد میزان ونحوه مصرف روغن مشورت نمایند. برخی از تکنیک های معمول برای تولید روغن خام کنجد عبارتند از فشار سرد، فشار گرم و یا سرخ کردن دانه ها. هنگام خرید روغن کنجد، سعی کنید محصول تولید شده با روش سرد فشرده را تهیه کنید، زیرا این روش بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان های مهم روغن کنجد را حفظ می کند. دکتر برمک در پایان به افراد دارای آلرژی توصیه کرد قبل از مصرف روغن کنجد با پزشک خود مشورت نمایند زیرا برخی افراد به روغن کنجد حساسیت دارند.بهرحال روغن کنجد به علت دارا بودن موادی مانند امگا6 می تواند برای سلامتی انسان مفید می باشد ولی توصیه می شود همانند سایر روغنها درهنگام آشپزی وسرخ کردن از افزایش حرارت بیش ازحد وبه مدت زمان طولانی پرهیزنمود.

کلمات کلیدی:
روغن         کنجد     حرارت    
تعداد بازدید:   ۲۴۵

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >